Reclamă

O tânără din București, în vârstă de 22 de ani, a fost acuzată de furt după ce ar fi luat o imprimantă care aparținea unui echipaj de poliție, căzută pe carosabil din autospeciala poliției, în Sectorul 2. Acțiunile ei au generat deschiderea unui dosar penal și investigații interne asupra polițiștilor implicați.

Potrivit Poliției Capitalei, incidentele au dus la punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară, unul în București și altul în județul Argeș. Totul a început pe 10 octombrie, când polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au constatat dispariția imprimantei. Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 2.750 de lei.

„La scurt timp după ce a fost sancționată contravențional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea polițiștilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe polițiști în imposibilitatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceștia s-au întors la locul evenimentului”, a transmis Poliția Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Imprimanta a fost recuperată în urma perchezițiilor din București și Argeș, iar suspecta a fost dusă la audieri. Ulterior, ea a fost reținută pentru o durată de 24 de ore și va fi prezentată vineri, 18 octombrie, în fața magistraților cu propuneri legale.

Investigațiile continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, iar Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei a oferit sprijin în această acțiune. Totodată, polițiștii din echipajul incident sunt supuși unor verificări interne pentru a se evalua circumstanțele acelei zile.

„În cazul polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere prezenți la evenimentul din 10 octombrie, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări interne, prin intermediul structurii de control intern”, a precizat sursa citată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro