Reclamă

Producătorul auto Stellantis a anunțat rechemarea a 54.000 de SUV-uri crossover hibride la nivel global din cauza unei posibile defecțiuni la pedala de frână care s-ar putea decupla și ar putea să nu mai funcționeze corespunzător. Această măsură afectează modele precum Alfa Romeo Tonale fabricate în perioada 2024-2025, precum și SUV-urile plug-in Dodge Hornet din 2024, ambele bazate pe aceeași platformă.

Compania a precizat, într-un dosar depus la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA și într-o declarație separată, că rechemarea include 21.069 de vehicule în Statele Unite, aproximativ 2.280 în Canada, 134 în Mexic și circa 30.517 în afara Americii de Nord.

În urma unor teste și investigații, Stellantis a descoperit 15 cazuri la nivel mondial în care ansamblurile pedalei de frână s-au prăbușit în timpul conducerii normale. În aceste incidente a fost raportat și un accident, însă fără victime sau răniri.

Stellantis a stabilit ca soluție pentru această problemă întărirea pedalei de frână prin adăugarea unui șurub și a unei piulițe. Proprietarii de vehicule afectate sunt încurajați să utilizeze frâna de parcare electronică pentru a încetini vehiculul controlat în situația unei pierderi a puterii de frânare. De asemenea, sistemul automat de frânare de urgență, dacă nu este dezactivat, va interveni fără a necesita acțiuni suplimentare din partea șoferului când detectează riscul unei coliziuni iminente.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro