Reclamă

Atacurile rusești din apropierea orașului Idleb, situat în nord-vestul Siriei, au cauzat moartea a zece persoane și rănirea altor 32, conform unui comunicat al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH). „Numărul persoanelor ucise la Idleb a crescut cu zece civili, inclusiv un copil, din cauza atacurilor aeriene rusești asupra zonei rurale din Idleb”, a precizat organizația, care are sediul în Marea Britanie.

Printre persoanele rănite se numără 14 copii, mai informează Observatorul, evidențiind că Rusia a lovit „o fabrică de cherestea, un atelier de mobilă și o presă de măsline” la periferia orașului Idleb. Apărarea civilă siriană a declarat că atacurile „au vizat un atelier de mobilă în timp ce lucrătorii se aflau în interior, ucigând zece civili și rănind grav alți 32”. Căștile Albe, organizație de intervenție civilă, au recuperat trupurile celor uciși, conform aceleiași surse.

Armata rusă nu a oferit încă un comentariu oficial asupra acestor bombardamente. Moscova, care este principalul susținător al regimului președintelui Bashar al-Assad, a intervenit militar în Siria în 2015 și continuă să efectueze frecvent atacuri împotriva rebelilor din nord-vestul țării.

Idleb se află sub un acord de încetare a focului negociat de Rusia și Turcia; cu toate acestea, acest armistițiu este încălcat în mod regulat. Regimul sirian controlat de Assad a reușit să își recapete influența asupra unei părți mari a teritoriului național cu sprijinul aliaților săi, Rusia și Iran, de la începutul conflictului în 2011.

Provincia Idleb este parțial controlată de grupul rebel jihadist Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Recent, în septembrie, HTS a comis un atentat sinucigaș care a dus la moartea a doisprezece soldați sirieni, conform aceleași surse, OSDH.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro