Reclamă

Ministra Familiei, Natalia Intotero, a declarat miercuri că tatăl a trei copii din județul Hunedoara i-a cerut ajutorul în privința unei sentințe judecătorești ce stipula ca minorii să fie în îngrijirea mamei. Tatăl, nemulțumit de intervenția legislativă, a protestat afirmând că statul nu sprijină părinții, potrivit spuselor Nicoletei Intotero relatate la Digi24.

Asupra acestei situații, Intotero a mărturisit că a fost contactată de tată în luna august. „Mi-a explicat situația familială, menționând că sentința definitivă a justiției solicita ca cei mici să rămână cu mama. Copiii nu voiau și mi-a cerut ajutorul, însă i-am explicat că nu putem interveni în deciziile instanței,” a povestit ministra, arătând că bărbatul a devenit agitat în urma discuției.

În continuare, Ministrul Familiei a explicat că „de atunci, cazul a fost monitorizat de DGASPC, iar copiii au primit consiliere psihologică și au fost înscriși la școală.” Totuși, copiii au refuzat în mod repetat să se întoarcă la mamă, iar DGASPC a cerut emiterea unei ordonanțe prezidențiale, contestată ulterior de tată.

Între timp, cei trei frați au dispărut, iar poliția a demarat o urmărire generală. Filmări recente arată că aceștia acuză mama de intenții de răpire. „Noi nu vrem la tine, nu te iubim și nu ne simțim în siguranță la tine. Noi vrem cu tati!” a fost mesajul copiilor către mamă, conform imaginilor apărute în media.

Fratele vitreg al copiilor, Adrian Marțian Jr., susține că tatăl ar orchestra evenimentele și că frații nu sunt în siguranță. El a afirmat că mama a primit videoclipul cu copiii dintr-un număr de telefon din Serbia. Cu aceste noi informații, urmărirea internațională a fost extinsă la nivelul UE și al unor state non-UE, cum ar fi Serbia. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, a declarat că ancheta a fost extinsă în urma acestor noi elemente.

Conflictul pentru custodia copiilor este unul de lungă durată, măsurile legale fiind puse în practică încă din momentul în care tatăl i-a dus pe copii în Spania, iar mama a obținut în instanță repatrierea lor. Deși a fost emis un ordin de protecție împotriva tatălui, acesta a mutat copiii în județul Hunedoara imediat după.

Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara, a spus că „copiii refuză să audă de mamă și trăiesc teama de a fi răpiți.” Poliția a deschis un dosar penal in rem pentru lipsire de libertate, iar tatăl copiilor este de negăsit, conform surselor din anchetă.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro