Reclamă

Un bărbat din Florida a fost acuzat de cruzime agravată împotriva animalelor după ce și-a lăsat câinele legat de un gard în mijlocul inundațiilor provocate de uraganul Milton. Conform oficialilor, animalul a fost salvat de o patrulă de poliție pe 9 octombrie. Imaginile surprinse de camera de corp a unui ofițer, vizualizate de peste 12 milioane de ori, arată câinele legat de un gard de sârmă, în apă.

Proprietarul câinelui, Giovanny Aldama Garcia, a fost arestat luni. Acesta a declarat anchetatorilor că a părăsit câinele, inițial numit Jumbo, deoarece trebuia să plece din Florida din cauza furtunii și nu a reușit să găsească pe nimeni care să aibă grijă de animal.

Ulterior, potrivit ABC News, Aldama Garcia a acceptat să-și cedeze câinele după ce s-a prezentat la adăpostul pentru animale pentru a încerca să-l recupereze. Dacă va fi găsit vinovat de cruzime împotriva animalelor, bărbatul de 23 de ani riscă până la cinci ani de închisoare.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunțat că Jumbo, redenumit acum Trooper în onoarea ofițerului care l-a salvat, va fi curând adoptat. „Nu legați un câine pur și simplu și îl lăsați acolo în furtună, este total inacceptabil”, a declarat DeSantis într-un briefing de presă.

Procurorul de stat Suzy Lopez a subliniat că Trooper a fost aproape de o „moarte sigură” dacă nu ar fi fost salvat, adăugând că povestea sa a atras emoții puternice din partea multor oameni. Leon County Humane Society, organizația care a îngrijit câinele înainte să fie dat în plasament, a primit sute de întrebări despre Trooper.

În săptămâna precedentă, uraganul Milton a traversat Florida, fiind clasificat ca uragan de categoria 3, provocând inundații extinse. Autoritățile au raportat că cel puțin 24 de persoane au murit în urma furtunii și mii de oameni au fost evacuați din zonele afectate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro