Reclamă

Muzeul Egiptean, o investiție de peste un miliard de dolari, și-a deschis porțile miercuri, 16 octombrie, permițând vizitatorilor să exploreze aspecte ale Egiptului antic. Situat în apropierea Piramidelor din Giza, muzeul oferă acces la peste 100.000 de obiecte arheologice, deși colecția mult așteptată „Regele Tutankhamon” nu a fost încă inaugurată, conform BBC și The Guardian.

Directorul general al muzeului, Eissa Zidan, a declarat: „Muzeul nu este doar un loc pentru a expune antichități, dar își propune și să atragă copiii să învețe despre istoria Egiptului antic… Muzeul este un cadou pentru întreaga lume”. În prezent, 12 săli sunt deschise, conținând diverse artefacte, de la statui ale faraonilor până la sarcofage și mumii, disponibile pentru 4.000 de vizitatori.

Toate sălile sunt dotate cu tehnologie avansată și prezintă multimedia pentru a ajuta vizitatorii să înțeleagă viața vechilor egipteni. „Există o mulțime de istorie și o mulțime de lucruri de care nu suntem conștienți, mai ales venind din cealaltă parte a lumii,” a spus Jorge Licano, un turist din Costa Rica.

Deschiderea parțială a muzeului este considerată drept una de probă, conform declarațiilor ministrului adjunct al antichităților, Al-Tayeb Abbas, citat de The Guardian. Aceasta va ajuta la pregătirea deschiderii complete a muzeului, oferind o înțelegere mai profundă a provocărilor operaționale, cum ar fi gestionarea aglomerației în anumite zone.

Construcția muzeului a început în 2012, dar proiectul a fost întârziat din cauza pandemiei de Covid-19, a costurilor ridicate și a situației politice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro