Reclamă

Polițiștii din Brăila, alături de procurorii DIICOT, efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar complex ce vizează trafic de persoane, proxenetism, acces ilegal la un sistem informatic și influențarea declarațiilor. Aceasta după ce s-a descoperit că o tânără de 27 de ani a fost exploatată și transportată prin mai multe județe ale țării, fiind forțată să se prostitueze timp de un an.

Ancheta relevă că în perioada octombrie 2023 – octombrie 2024, un individ de 34 de ani, profitând de vulnerabilitatea psihică și emoțională a victimei, a recrutat-o cu scopul de a o exploata sexual. Tânăra, care a avut multiple tentative de sinucidere și era diagnosticată cu afecțiuni psihice, a fost transportată în județele Brăila, Galați, Buzău, Vrancea, Bacău, Tulcea, Constanța, Ilfov, precum și în municipiul București, pentru a fi forțată să practice prostituția.

Potrivit comunicatului de presă al IPJ Brăila, „persoana cercetată și-ar fi însușit aproape în integralitate foloasele materiale obținute de victimă”. Mai mult, în luna mai 2024, individul a accesat ilegal telefonul unei rude a victimei, transferând date, conversații, fișiere audio și numere de telefon care aparțineau persoanelor implicate în extragerea victimei din mediul de exploatare sexuală.

„Ulterior, folosind informațiile astfel obținute, ar fi încercat printr-un comportament intimidant să determine un martor să dea declarații mincinoase în favoarea sa”, se mai specifică în comunicatul de la IPJ Brăila. Audierile urmează să aibă loc la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila, urmând să clarifice circumstanțele acestui caz complex.

Acțiunea polițiștilor beneficiază de suportul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, totul desfășurându-se sub coordonarea DIICOT, care va continua investigațiile pentru a elucida toate aspectele implicate în acest dosar deosebit de serios.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro