Reclamă

Mikhail Pichugin a supraviețuit unui naufragiu în Marea Ohotsk, fiind găsit după 67 de zile de derivă pe o barcă gonflabilă. Incidentul s-a soldat cu pierderea vieții fratelui său și nepotului său adolescent, conform informațiilor oficiale. Pichugin, în vârstă de 46 de ani, împreună cu fratele său Serghei și nepotul Ilya, au pornit pe 9 august spre insula Sahalin pe un catamaran gonflabil. Barca a fost descoperită luni, în jurul orei 22:00, la 1.000 km de locul inițial, în apropierea unei bărci de pescuit.

Un videoclip surprins de procurori a arătat momentul când Pichugin, vizibil slăbit, a cerut ajutor pescarilor: „Nu mai am multă putere”, reușind însă să prindă o frânghie. Soția sa, Yekaterina, l-a descris drept un „miracol”, menționând că cei trei au avut provizii de hrană și apă suficiente doar pentru două săptămâni.

Supraviețuitorul a pierdut aproximativ 50 de kilograme din greutatea sa inițială de 100 kg. El a fost transportat la un spital din orașul Magadan, unde starea lui a fost declarată „mai mult sau mai puțin stabilă” de medicul șef Yury Lednev. Bărbatul ar fi suferit de hipotermie severă.

Autoritățile au început o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor de siguranță. Există riscul ca Pichugin să fie acuzat penal, confruntându-se cu o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare. Potrivit unor surse, grupul a avut aproximativ 20 de litri de apă și a colectat apă de ploaie, hrănindu-se cu tăiței uscați și mazăre.

Pichugin le-ar fi spus pescarilor că nepotul său Ilya a decedat la începutul lunii septembrie, iar fratele său a murit după ce a căzut în apa înghețată. Pentru a preveni pierderea trupurilor celor doi, Mikhail le-a legat de barcă și a utilizat veste de salvare pentru a atrage atenția altor ambarcațiuni. Frații Pichugin erau originari din Ulan-Ude, Siberia, iar Mikhail lucra pe insula Sahalin ca șofer.

Tabloidul Komsomolskaya Pravda a relatat că excursia pe mare a fost planificată pentru a observa balenele. Contextul incidentului reamintește de o altă faimoasă supraviețuire din 1960, când patru soldați sovietici au plutit 49 de zile pe o mică barcă, fiind salvați de portavionul american Keersarge.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro