Reclamă

Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării nr. 43 a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 1 decembrie.

Conform anunţului BEC 43, pe primele locuri pe buletinul de vot se vor afla candidaţii din partea Uniunii Salvați România (USR), ai Partidului Forţa Dreptei şi ai Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR). De asemenea, candidaţii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale vor fi incluşi pe buletinul de vot pentru diaspora.

În partea finală a buletinului de vot, candidaţilor independenţi li se va aloca un loc în ordinea înregistrării candidaturilor, a declarat Biroul electoral.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru 1 decembrie 2024, data ce coincide cu sărbătorirea Zilei Naționale a României. La aceste alegeri, românii își vor exercita dreptul de vot pentru a alege 330 de deputați și 136 de senatori. Partidele politice trebuie să obțină un minimum de 5% din totalul voturilor exprimate la nivel național pentru a intra în Parlamentul României.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro