Reclamă

Cărțile scriitoarei sud-coreene Han Kang au atins vânzări de peste un milion de exemplare pe plan local, după ce a primit recent Premiul Nobel pentru Literatură. Trei dintre cele mai mari librării din Coreea de Sud, Kyobo, Aladin și YES24, au raportat vânzări totale de cel puțin 1,06 milioane de exemplare, incluzând și cărțile electronice, de când Han Kang a fost desemnată laureată a premiului Nobel.

Kim Hyun-jung, purtător de cuvânt al lanțului de librării Kyobo, a declarat pentru AFP: „Cărțile lui Han Kang se bucură de vânzări fără precedent. Este o situație pe care nu am mai văzut-o până acum”.

Laureată la vârsta de 53 de ani, Han Kang a fost prima femeie asiatică recompensată cu acest premiu important, fiind evidențiată pentru „proza sa poetică intensă care confruntă traumele istorice și expune fragilitatea vieții umane”.

Romanciera este cunoscută pe plan internațional în special pentru romanul „The Vegetarian”, distins cu Man Booker Prize în 2016. Acesta ilustrează transformarea radicală a unei femei, ale cărei coșmaruri violente duc la schimbarea obiceiurilor sale alimentare, având consecințe grave asupra relației de cuplu și a sănătății sale mintale.

Potrivit retailerului Aladin, Nobelul acordat lui Han Kang a propulsat vânzările cărților sale la un nivel uimitor, acestea crescând de 1.200 de ori comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În plus, a stimulat cererea pentru literatura sud-coreeană în general, care a crescut de 12 ori.

Observarea creșterii la nivel național a fost confirmată și de alte tipografii, care au lucrat la capacitate maximă pentru a răspunde cererilor. „Nu am fost niciodată atât de ocupați de când am intrat în companie în 2006”, a spus un angajat al Aladin pentru AFP.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro