Reclamă

Israelul a lansat miercuri un nou bombardament asupra zonei Haret Hreik, situată la sud de Beirut, după ce armata israeliană a avertizat locuitorii despre un atac iminent. Agenția națională de presă libaneză a confirmat atacul, însă nu au fost furnizate detalii suplimentare despre pagube sau victime.

În jurul orei locale 6:00, purtătorul de cuvânt arab al armatei israeliene, Avichay Adraeea, a anunțat public iminența atacului, îndemnând locuitorii să evacueze zona din cauza activităților miliției șiite Hezbollah. Această operațiune urmează altor atacuri recente asupra Libanului. În urmă cu câteva zile, Israelul a bombardat orașul Maaysrah, provocând 20 de decese, iar joi, atacuri similare au ucis cel puțin 22 de persoane în centrul Beirutului.

În ultimul an, campania de bombardamente israeliene a dus la moartea a peste 2.350 de persoane și rănirea altor 10.906, conform Ministerului Sănătății Publice din Liban. Atacurile de luni au ucis cel puțin 41 de persoane și au rănit 124, în timp ce conflictul dintre cele două țări continuă să escaladeze.

Armata israeliană a raportat că peste 50 de rachete au fost lansate miercuri dimineață de pe teritoriul libanez către nordul Israelului. Aceste atacuri au fost confirmate de Hezbollah, care susține că au fost o reacție la invazia israeliană. Rachetele au lovit zona Safed din nordul Israelului, declanșând alarme pentru a avertiza populația. Deocamdată, nu au fost raportate victime în urma acestor lansări de rachete.

Hezbollah a revendicat atacul susținând că este un act de sprijin pentru palestinienii din Fâșia Gaza și pentru apărarea Libanului. Marți, adjunctul secretarului general al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat că grupul și-ar apăra drepturile prin atacuri asupra oricărui punct din Israel. De la începutul ofensivei la sol a Israelului în sudul Libanului pe 1 octombrie, 14 soldați israelieni și trei civili au fost uciși în atacurile revendicate de Hezbollah.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro