Reclamă

Naţionala de fotbal a României a reușit să se impună în fața echipei Lituaniei, cu scorul de 2-1, într-un meci disputat marți seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas. Partida a contat pentru Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor.

România a deschis scorul în minutul 13 printr-o reușită a atacantului Andrei Ivan, după o pasă precisă venită din partea mijlocașului Alexandru Maxim. Lituania a egalat în minutul 35, când Arturas Jankauskas a înscris după o lovitură de colț bine executată. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

În repriza secundă, echipa României a reintrat mai decisă pe teren. Golul victoriei a fost marcat de Nicolae Stanciu, în minutul 68, după un șut spectaculos de la distanță care nu i-a dat nicio șansă portarului lituanian. „Sunt foarte mândru de felul în care am ajuns să controlăm jocul și de devotamentul băieților. Această victorie era absolut necesară pentru moralul echipei”, a declarat Mirel Rădoi, selecționerul naționalei.

România și-a asigurat astfel cele trei puncte și speră la o clasare cât mai bună în grupă pentru a avansa în competiție. Victoria obținută la Kaunas vine într-un moment important, având în vedere că naționala României a trecut printr-o perioadă de rezultate neconcludente în ultimele meciuri. De partea cealaltă, echipa Lituaniei și-a arătat determinarea, dar nu a reușit să își fructifice ocaziile create.

În etapa următoare, România va întâlni echipa Muntenegrului, un meci definitoriu pentru parcursul viitor în competiție. Datorită acestui rezultat, România a acumulat șase puncte în clasament, în timp ce Lituania rămâne fără niciun punct.

Prin această victorie, echipa națională își propune să își continue ascensiunea în Liga Națiunilor și să-și reconfirme statutul pe scena europeană.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro