Reclamă

Candidaturile pentru alegerile parlamentare destinate cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării au rămas definitive, conform anunțului făcut de Biroul electoral de circumscripție pentru diaspora. Alegerile generale vor avea loc pe 1 decembrie, iar în cursa electorală au intrat 18 partide și alianțe politice, alături de doi candidați independenți, conform Agerpres.

Biroul electoral de circumscripție nr. 43 a confirmat lista definitivă a candidaturilor. Potrivit deciziilor Biroului electoral, Partidul Național Liberal (PNL) va avea candidați doar la Senat, în timp ce Partidul Forța Dreptei a depus candidaturi doar pentru Camera Deputaților. Tentativele celor două formațiuni de a-și extinde participarea au fost contestate și respinse de instanță.

Pentru locurile de parlamentari dedicate diasporei, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) are ca reprezentanți pentru Senat pe Maria Marosi Melles, Iuliu Attila Weinberger, Edina Kis și Peter Gabriel Stier, iar pentru Camera Deputaților pe Akos Derszi și colegii săi.

Partidul S.O.S. România aduce în cursa electorală candidați precum Dan Florin Manolachi și Andreea Petronela Cîmpianu, iar Partidul Social Democrat (PSD) propune la Senat pe Antoniu Tudor, printre alții, și la Camera Deputaților pe Gheorghe Florin Cârciu. PNL își susține candidații la Senat, printre care se numără Adrian Dupu.

Uniunea Salvați România (USR) a desemnat pentru Senat pe George Cătălin Boghileanu, iar Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER) pe Marius Octavian Olaru. Alianța Național Creștină a propus pentru Senat pe Cristian-Emil Bugu, în timp ce Partidul Oamenilor Tineri (POT) este reprezentat de Camelia-Ștefania Căpraru.

Alianța Politică România Socialistă, Partidul Social Democrat Unit (PSDU), Partidul Național Conservator Român (PNCR), Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Partidul Ecologist Român (PER) și-au anunțat reprezentanții în ambele Camere ale Parlamentului prin listele depuse.

Între candidații înscriși se numără și independenții Florin Andreicuț și Claudia Puiu-Barraud, care candidează pentru Camera Deputaților.

Candidaturile depuse au primit statutul de definitive în data de 13 octombrie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro