Reclamă

Marcel Ciolacu a declarat marți că situația din Piața Unirii, disputată între primarul general Nicușor Dan și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a condus la pierderi pentru toate părțile implicate. „Din punctul meu de vedere, nu a câștigat nimeni. Toată lumea a pierdut. Au pierdut și primarul general, și primarul de sector. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru”, a afirmat premierul, adăugând că situația este acum în instanță.

Premierul a menționat, de asemenea, că necesitatea lucrărilor la planșeul Unirii va fi decisă de instanță, exprimându-și dorința ca oamenii de specialitate să își spună punctul de vedere: „Așteptăm instanța să se pronunțe. (…) Eu nu comentez nici ce spune domnul Băluță, nici ce spune domnul primar general. Eu vreau să văd ce spune instanța”, a adăugat Ciolacu.

În privința fondurilor destinate acestor lucrări, Ciolacu a clarificat că banii nu au fost ancorați pentru niciun scandal, ci sunt alocați prin credite angajament, iar utilizarea lor va începe odată cu desfășurarea lucrărilor: „Nu se întâmplă nimic cu niciun ban. Banii se dau când încep lucrările. Nu a început nicio lucrare”.

Marcel Ciolacu a subliniat că a discutat direct cu Daniel Băluță despre evenimentele recente și a subliniat necesitatea respectării legii. „Am vorbit cu domnul Băluță și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spațiul public”, a declarat acesta, remarcând că primarul Sectorului 4 a făcut deja pași în retragerea organizării de șantier.

Recapitulând, premierul a trasat o linie clară asupra faptului că toate demersurile trebuie să se îndrepte spre respectarea legii, iar deciziile finale vor fi luate de instanțele competente, eliminând astfel orice speculații sau conflicte directe între autoritățile locale implicate.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro