Reclamă

Parcul de la Piața Unirii a început să fie readus la starea inițială, în urma tensionatelor acțiuni între Poliția Locală a Sectorului 4 și Poliția Locală a Municipiului București. Decizia de întrerupere a lucrărilor a fost luată de edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, iar în prezent gardurile au fost demontate, iar gropile săpate sunt umplute, cu muncitori care lucrează la reamenajarea spațiului verde.

Conflictul a rezultat în confruntări pe teren, luni, la scurt timp după ce Nicușor Dan, primarul Capitalei, a decis să desființeze șantierul deschis de Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 a motivat întreruperea lucrărilor prin faptul că doi muncitori au fost răniți de excavatoarele intervenite în parc. Refacerea spațiului a început chiar din noaptea de luni spre marți.

Prefectul Capitalei, Mihai Toader, a anunțat că va contesta decizia primarului general de desființare a șantierului, arătând că tensiunile între cele două primării au fost neproductive. În paralel, premierul Marcel Ciolacu a comentat situația, subliniind că niciunul dintre primarii implicați nu a câștigat din acest conflict și a reiterat necesitatea așteptării unei decizii din partea instanței, în vederea stabilirii clarității asupra situației de la Piața Unirii.

Marcel Ciolacu a declarat marți că „Nu a câştigat nimeni din acest conflict, toată lumea a pierdut – şi primarul general, şi primarul de sector.” Acesta a menționat că problema pasajului de la Piața Unirii a fost declarată urgență în trecut de către primarul general Nicușor Dan, însă abordările ulterioare nu au mai susținut această urgență.

În concluzie, lucrările de reamenajare a parcului de la Piața Unirii sunt în desfășurare, urmând a readuce spațiul la starea de dinaintea conflictului între autoritățile locale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro