Reclamă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a adus critici dure Primăriei Capitalei în contextul conflictului din Piața Unirii, acuzând autoritatea generală că „urmărește să blocheze tot” și că nu este capabilă să rezolve problema planșeului din centrul orașului. „E în mijlocul orașului, kilometrul 0, ajunge să se surpe. Nu e în stare să-l facă și nici pe alții nu lasă să-l facă,” a declarat Negoiță.

Negoiță a explicat că responsabilitatea autorizării lucrărilor de urbanism revine viceprimarului, la care și-a delegat atribuțiile. El a subliniat că, conform legii, primăriile de sector pot autoriza lucrările unde nu sunt implicate monumente istorice sau zone protejate, indiferent de proprietar.

În replică, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a criticat lipsa de acțiune a Poliției Române care ar fi refuzat să sprijine demersurile de dărâmare a gardului ridicat ilegal de primăria Sectorului 4. El a invocat probleme de intabulare greșită a parcului Unirii de către Apele Române, susținând că acest teren aparține domeniului public al Municipiului București.

Circul dintre primarii din București a culminat cu intervenția Poliției și a buldozerelor trimise de Băluță în șantierul din Piața Unirii, acesta retragându-și echipele după ce mai multe persoane din echipa sa au fost rănite.

Negoiță a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul de colaps al planșeului Unirii, afirmând că expertizele actuale indică un pericol iminent. El a mai adăugat că intervențiile de demolare ale primăriei generale nu servesc decât la lăsarea de gropi în urma acțiunilor lor, fără a se propune soluții alternative concrete.

Conflitul dintre autoritățile locale din București se află într-un punct critic, având în vedere lipsa consensului și divergențele dintre primarii sectoarelor și primarul general cu privire la gestionarea lucrărilor urbane.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro