Reclamă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis recent, printr-un discurs video adresat națiunii, că țara sa a primit informații de la serviciile de spionaj despre intențiile Rusiei pentru toamna și iarna următoare și despre „implicarea reală” a Coreei de Nord în conflictul actual. El a menționat că există și alte țări care „din păcate, investesc în prelungirea războiului”.

„A avut loc o reuniune a Înaltului Comandament, unde am discutat mai multe probleme. Printre cele principale s-a numărat raportul serviciilor de informații – Serviciul de Informații Externe și GUR – privind intențiile rușilor pentru toamnă și iarnă. Totul este foarte detaliat: implicarea reală a Coreei de Nord în război; sunt incluse și relațiile Rusiei cu alte țări care, din păcate, investesc în prelungirea războiului”, a afirmat Zelenski în discursul său nocturn.

De asemenea, el a declarat pentru prima dată recent că Phenianul are acum soldați care luptă alături de trupele ruse în Ucraina. În cadrul aceleași reuniuni, s-a discutat și despre politica externă a Ucrainei, relațiile cu partenerii săi și posibilele măsuri care pot sprijini țara în apărarea sa.

„Am dat sarcini specifice forțelor de apărare, forțelor de securitate, guvernului și diplomaților noștri. Indiferent cine ajută Rusia, vom răspunde cât de dur este necesar pentru a proteja Ucraina. De asemenea, vom lucra cu partenerii noștri pentru a ne asigura că intențiile Rusiei nu funcționează”, a declarat președintele Zelenski.

Președintele a menționat că în această săptămână va prezenta partenerilor din Europa strategia Ucrainei pentru a forța Rusia să pună capăt conflictului într-un mod corect și va face public „planul de victorie” odată cu răspunsurile primite de la aliați.

În discursul său, Zelenski a vorbit și despre producția internă de armament, anunțând că până în prezent există deja un milion de drone achiziționate pe bani publici și livrate în prima linie. „Și aceasta este doar ceea ce face statul. Există, de asemenea, livrări de la voluntari, de la toți cei care ne sprijină. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care fac ca armata noastră să fie avansată tehnologic: tuturor producătorilor ucraineni, întregului nostru sector public și tuturor partenerilor care investesc în producția de drone în Ucraina”, a adăugat el.

Kievul a intensificat atacurile cu drone asupra teritoriului rus în ultima jumătate de an, vizând în principal depozite de carburanți, aerodromuri și nave militare, cu scopul de a opri aprovizionarea și a reduce lansarea atacurilor asupra teritoriului ucrainean.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro