Reclamă

Autoritățile din Praga au decis luni să interzică tururile ghidate prin baruri pe timpul nopții, o măsură destinată să oprească „comportamentul perturbator” al turiștilor care se îmbată și provoacă scandal. Conform informațiilor apărute în presa locală și reluate de POLITICO, acestea nu mai pot fi organizate în capitala Cehă între orele 22:00 și 06:00. Interdicția nu se aplică tururilor organizate la ore obișnuite.

Consiliul local din Praga a subliniat că „consumul nerezonabil de alcool și comportamentul perturbator asociat cu tururile prin baruri poate crea impresia de lipsă de cultură în comunitate, poate reduce sentimentul de siguranță și poate avea un impact negativ asupra percepției municipalității de către turiști, potențialii investitori și cetățeni”, arată moțiunea adoptată de oraș.

Viceprimarul Praga Zdeněk Hřib a declarat luni reporterilor că „nu va fi posibil să se organizeze tururi ghidate” pe timpul nopții. Viceprimarul Jiří Pospíšil a adăugat că orașul vizează atragerea unui tip de turist „mai cult, mai bogat, nu unul care vine doar pentru o perioadă scurtă de timp să se îmbete”, conform unui raport AFP.

Locuitorii din zona centrală a orașului Praga s-au plâns de nenumărate ori de zgomotul și problemele legate de siguranță care derivă din supraturism. Străzile pietruite ale Praga, bine cunoscute pentru abundența de pub-uri și berării, sunt o atracție majoră pentru vizitatori. Potrivit Asociației Cehe a Berăriilor, cetățeanul ceh este recunoscut ca fiind cel mai mare consumator de bere din lume.

Autoritățile speră că această măsură va contribui la îmbunătățirea calității experienței turistice în Praga, asigurând că orașul se menține în topul destinațiilor preferate ale turiștilor, oferindu-le acestora un sejur sigur și plăcut.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro