Reclamă

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Mircea Lucescu, a afirmat, luni, într-o conferință de presă, că se așteaptă la „un meci care pe care” împotriva Lituaniei, în Liga Națiunilor. Lituania este recunoscută pentru jucătorii săi cu calități fizice remarcabile.

„Mă aștept la un meci foarte dificil, pentru că Lituania e o echipă cu calități fizice deosebite, jucători înalți, puternici, bine pregătiți fizic. Poate calitatea lor tehnică nu este la cel mai înalt nivel, dar din punct de vedere al omogenității sunt o echipă de înalt nivel. Sunt jucători care se sacrifică, nu cedează în duelurile individuale, o echipă care știe să folosească pasele lungi și fazele fixe”, a declarat Mircea Lucescu.

Selecționerul a subliniat importanța obținerii unui rezultat pozitiv și a explicat motivul pentru care nu face multe schimbări în echipa României. „Eu nu sunt aici să fac experimente, eu sunt aici ca să câștig, să facem rezultate. Atunci când construiești o echipă și există jucători care au niște relații de joc nu pot intra 2-3-4 jucători imediat. Este foarte greu, eu sunt obligat să speculez la maximum calitățile lor pentru a obține rezultate”, a adăugat el.

Lucescu a mai menționat că nu cedează presiunilor externe privind selecția jucătorilor, făcând referire la perioada când fiul său, Răzvan Lucescu, a fost selecționer. „Așa că nu mă interesează ce gândește altcineva, trebuie să comenteze ceva. Știu că sunt presiuni din partea unor conducători ca să vândă jucătorii, așa cum se făcea pe vremea lui Răzvan, și nu vreau să nominalizez, pentru că se știu ei foarte bine”, a adăugat antrenorul.

Naționala României se va confrunta cu Lituania în cadrul Grupei C2 a Ligii Națiunilor marți, la ora 21:45, pe stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas. Echipa României conduce grupa cu 9 puncte, urmată de Kosovo cu 6 puncte. Până în prezent, România a obținut victorii împotriva Kosovo, Lituaniei și Ciprului.

Liga Națiunilor 2024/25 va influența calificările europene pentru Cupa Mondială 2026, oferind șanse suplimentare echipelor de a participa la barajele pentru Campionatul Mondial, împreună cu echipele secund clasate din preliminariile clasice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro