Reclamă

Un sondaj New York Times/Siena College arată că Kamala Harris, candidata democrată la președinția Statelor Unite, are dificultăți în a obține sprijinul alegătorilor hispanici și afroamericani. Harris este creditată cu mai puțin de 60% dintre intențiile de vot în comunitatea latino – ceea ce reprezintă cel mai mic nivel al unui candidat democrat în ultimii douăzeci de ani.

Cu doar trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, sondajele prezintă o cursă electorală strânsă. Conform mai multor anchete, vicepreședinta Kamala Harris are un avans de 19 puncte procentuale față de contracandidatul său republican, Donald Trump, în rândul electoratului latino și afroamerican. Acest avans este cu șapte puncte procentuale mai mic decât cel obținut de Joe Biden în 2020 și cu 20 de puncte mai mic comparativ cu Hillary Clinton în 2016.

Comunitatea hispanică din Statele Unite este în creștere, constituind un segment important și strategic pentru democrați, mai ales în state-pivot din Sud-Vest, cum sunt Arizona și Nevada. Cu toate acestea, dificultățile întâmpinate de Kamala Harris în mobilizarea acestui electorat ar putea influența rezultatul alegerilor.

Sondajele sugerează că măsurile și mesajele promovate de Harris până în prezent nu au reușit să capteze încrederea necesară pentru a asigura un sprijin larg din partea acestor comunități.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro