Reclamă

Un locuitor din Sevastopol, în peninsula Crimeea anexată de Moscova, a fost condamnat de un tribunal rus la 21 de ani de închisoare sub acuzația de „înaltă trădare” în favoarea Ucrainei. Această decizie a fost anunțată luni de serviciul rus de securitate internă, FSB.

De la debutul ofensivei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, numărul proceselor legate de „sabotaj”, „trădare”, „terorism” și „spionaj” a crescut considerabil, majoritatea acestor cazuri finalizându-se cu pedepse severe de închisoare.

Potrivit FSB, bărbatul a fost recrutat în 2022 de serviciile de securitate ucrainene (SBU) și a fost găsit vinovat de furnizarea de informații către Ucraina despre amplasarea unităților militare ruse din Sevastopol, care găzduiesc baza principală a Flotei ruse din Marea Neagră.

Anchetatorii au declarat că bărbatul, a cărui vârstă nu a fost făcută publică, se pregătea și să incendieze o clădire administrativă din Sevastopol. Acesta ar fi trecut printr-o pregătire în acest sens înainte de a fi arestat de ofițerii FSB.

Sentința de 21 de ani de închisoare a fost pronunțată de tribunalul militar al districtului Sud din orașul Rostov-pe-Don, conform comunicatului FSB.

În contextul invaziei ruse în Ucraina, mii de persoane au fost sancționate, amenințate sau încarcerate pe teritoriul Rusiei din cauza opoziției lor față de acest conflict.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro