Reclamă

Ofițerii de recrutare din armata ucraineană au efectuat o serie de raiduri surprinzătoare la restaurante, baruri și chiar la o sală de concerte din capitala Kiev, reținând bărbați care nu și-au actualizat documentele militare. Potrivit ABC News, după un concert al trupei Okean Elzy desfășurat la Palatul Sporturilor, ofițerii au verificat documentele celor care ieșeau din sală. Imaginile video arată cum unii bărbați sunt reținuți cu forța la ieșire.

Raidurile au continuat la centrul comercial Goodwine și restaurantul Avalon, locații de lux și populare din Kiev, într-o încercare de a recruta bărbați cu vârste între 25 și 60 de ani, confrați inclusiv în alte orașe precum Harkov și Dnipro. Aceste măsuri neobișnuite în capitală arată o nevoie acută a Ucrainei de a găsi noi recruți pentru forțele sale militare.

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au permisiunea de a părăsi țara, iar recenta legislație obligă pe cei eligibili pentru serviciul militar să își introducă detaliile într-un sistem online, cu riscul de a fi sancționați în caz de neconformare. Un tânăr de 27 de ani și-a exprimat îngrijorarea asupra faptului că ieșirile pe stradă pot însemna posibila recrutare, chiar dacă nu a observat comportamente agresive în timpul raidului de la concert.

În paralel, armata ucraineană a anunțat sâmbătă că a distrus un terminal petrolier controlat de ruși în regiunea Luhansk, utilizat pentru furnizarea de combustibil armatei ruse. Potrivit Statului Major al Ucrainei, depozitul atacat furniza produse petroliere necesare forțelor ruse.

Presa rusă a raportat că atacul a fost efectuat de o dronă ucraineană asupra terminalului de lângă Rovenky. Deși incendiul a fost stins și nu s-au înregistrat victime, amploarea daunelor nu a fost comentată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro