Reclamă

Peste 2,6 milioane de români vor beneficia de o nouă tranșă de tichete sociale în valoare de 250 de lei pentru cumpărarea de alimente, a anunțat Adrian Câciu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. Cardurile sociale urmează să fie alimentate începând cu data de 15 octombrie, în cadrul programului social „Sprijin pentru România”.

„Peste 2,6 milioane de români vor beneficia în luna octombrie de o nouă tranșă de 250 lei pentru cumpărarea de alimente. Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 15 octombrie”, a declarat ministrul Câciu.

Această inițiativă a Guvernului României este adresată persoanelor vulnerabile, indiferent de categoria socială din care fac parte. În anul 2024, sprijinul material va fi oferit o dată la două luni, în lunile februarie, aprilie, iunie și august, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau mese calde. Este important de menționat că prin intermediul acestor carduri nu se pot cumpăra băuturi alcoolice sau țigări.

Sumele disponibile pe cardurile sociale sunt valabile pentru o perioadă de 12 luni de la data încărcării lor. Programul „Sprijin pentru România” este planificat să continue până în anul 2027, însă valoarea voucherelor va fi redusă la jumătate din 2025, urmând să aibă o valoare nominală de 125 de lei între 2025 și 2027.

Acest ajutor guvernamental este conceput să sprijine persoanele care se confruntă cu dificultăți economice prin asigurarea unor resurse financiare destinate strict alimentației.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro