Reclamă

Direcția de informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a anunțat că a reușit să provoace un „incendiu devastator” pe un aeroport militar din sud-vestul Rusiei, care a dus la distrugerea unui avion Tu-134. Incendiul s-a produs la aerobaza militară Orenburg-2, situată în apropiere de orașul Orenburg, la peste 1.000 de kilometri de granița cu Ucraina.

Conform comunicatului emis luni de GUR, „Un incendiu devastator a izbucnit la aerodromul militar rusesc Orenburg-2, unde se afla baza Tu-134. Astfel de nave sovietice sunt folosite, în special, pentru transportul conducerii Ministerului Apărării al Federației Ruse. Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucrainei reamintește că orice crimă împotriva poporului ucrainean va fi răsplătită în mod corespunzător.”

Imaginile nocturne surprind un avion Tu-134 cuprins de flăcări la interior, focul fiind vizibil și prin partea frontală a avionului, o caracteristică distinctivă care asigură piloților o vizibilitate mai bună.

Atacul marchează o nouă reușită a forțelor Kievului în ceea ce privește lovirea infrastructurii militare ruse la distanțe considerabile de linia frontului. De altfel, nu este pentru prima dată când forțele ucrainene reușesc astfel de operațiuni pe teritoriul Rusiei.

Acest incident subliniază complexitatea conflictului în curs dintre Ucraina și Rusia, evidențiind capabilitățile forțelor ucrainene de a atinge ținte importante departe de granițele proprii.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro