Reclamă

Biroul Electoral Central (BEC) a confirmat duminică stabilirea machetelor buletinelor de vot care vor fi utilizate la alegerile prezidențiale din România, din anul 2024. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă publicat de News.ro. „Biroul Electoral pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, la data de 13 octombrie a.c., au fost stabilite machetele buletinelor de vot care vor fi utilizate la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, respectiv: macheta buletinului de vot utilizat în secțiile de votare din țară, macheta buletinului de vot utilizat în secțiile de votare din străinătate și macheta buletinului de vot prin corespondență”, se arată în comunicatul BEC.

În același comunicat, BEC a mai declarat că verificările au confirmat faptul că semnele electorale, denumirile formațiunilor politice, precum și prenumele și numele candidaților sunt corect imprimate și vizibile pe buletinele de vot.

Procesul-verbal întocmit odată cu prezentarea machetelor buletinelor de vot va fi accesibil publicului pe pagina de internet a BEC, la adresa: https://prezidentiale2024.bec.ro/.

Turul întâi al alegerilor prezidențiale este stabilit să aibă loc pe 24 noiembrie 2024.

Detaliile legate de machetele buletinelor de vot sunt esențiale pentru organizarea corectă și transparentă a procesului electoral, oferind garanții suplimentare privind legalitatea și corectitudinea alegerilor.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro