Reclamă

Un nou film biografic, intitulat „The Apprentice”, despre fostul președinte al SUA, Donald Trump, rulează în cinematografele americane cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale. Pelicula, care îl are în rolul tânărului Trump pe actorul de origine română Sebastian Stan, este considerată controversată și a atras comemorarea echipei lui Trump.

Echipa juridică a fostului președinte a încercat să oprească difuzarea filmului, invocând că acesta nu îl prezintă într-o lumină favorabilă pe Trump. Potrivit SkyNews și News.ro, tentativa de a opri filmul nu a avut succes.

Filmul prezintă începuturile lui Trump în afacerile imobiliare ale tatălui său și acoperă momente cheie din viața sa publică, incluzând și relația cu avocatul Roy Cohn, care l-ar fi sfătuit să aplice strategii controversate. Filmul debutează cu imagini de arhivă cu discursul lui Richard Nixon și promite un portret „corect și echilibrat” al fostului președinte.

Dan Snyder, un miliardar prieten cu Trump, a contribuit inițial la finanțarea filmului, dar a încercat să oprească distribuirea sa după ce a văzut varianta finală. El a contactat avocații pentru a împiedica răspândirea filmului.

Pelicula a avut premiera mondială în luna mai la Festivalul de Film de la Cannes. În timpul premierei din Manhattan, interpretările oferite de Sebastian Stan și colegii săi Jeremy Strong și Maria Bakalova au fost lăudate, acestea fiind considerate demne de premii Oscar.

Personajul central, Roy Cohn, avocatul fostului președinte, este cunoscut pentru stilul său controversat și relațiile cu figuri puternice precum Richard Nixon și senatorul Joe McCarthy, dar și cu personalități din lumea mafiei și a mass-media. Filmul subliniază influența sa asupra tânărului Trump în anii de început ai carierei sale.

Scenaristul filmului, Gabriel Sherman, a spus că scopul său este de a-i provoca pe oameni să vadă comportamentul celui pe care l-ar putea vota din nou ca președinte. Regizorul Ali Abbassi, de origine iraniano-daneză, s-a arătat încântat de lansarea producției și a apreciat impactul său asupra publicului.

Filmul „The Apprentice” sosește într-un moment crucial pentru politică americană, ridicând semne de întrebare privind influența pe care ar putea-o avea asupra electoratului. Deși reacțiile sunt împărțite, acesta oferă o privire detaliată asupra drumului lui Trump către succesul politic și personal.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro