Reclamă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat duminică faptul că preşedintele rus Vladimir Putin este dispus să iniţieze un dialog cu cancelarul german Olaf Scholz, conform agenției de știri Interfax, citată de DPA și preluată de Agerpres. Declarația lui Peskov vine după ce șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a susținut vineri că președintele rus nu mai vrea să discute telefonic cu cancelarul german.

Peskov a accentuat: „Am declarat în mod repetat că rămânem deschişi contactelor”, dar a subliniat că, până în prezent, nu au fost propuneri concrete din partea Germaniei pentru o convorbire telefonică.

Recent, Olaf Scholz a pus în discuție importanța explorării unor căi pentru atingerea păcii. În acest context, au apărut informații legate de posibila planificare a unei discuții telefonice între cancelarul german și liderul de la Kremlin.

De asemenea, la începutul lunii octombrie, Dmitri Peskov a reiterat deschiderea lui Putin pentru dialog, subliniind totodată că relațiile dintre Moscova și Berlin sunt la un nivel dezastruos, nu din pricina Rusiei. Peskov a spus: „La suprafaţă nu sunt chestiuni comune”.

Ultimul dialog telefonic între Scholz și Putin a avut loc în decembrie 2022, când cancelarul german a insistat asupra unei soluţii diplomatice și a retragerii trupelor ruse din Ucraina.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro