Reclamă

Vicepreședinta americană Kamala Harris a adus acuzații lui Donald Trump, afirmând că fostul președinte evită să fie transparent cu privire la starea sa de sănătate. Aceste afirmații vin după ce Harris a publicat un raport medical care subliniază diferența de vârstă de aproape douăzeci de ani dintre ei. Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, a fost declarată ca având „rezistența fizică și mentală necesară” pentru a îndeplini atribuțiile președinției Statelor Unite.

„Pentru mine este clar că el și echipa sa nu doresc ca poporul american să vadă cu adevărat ce face și să știe dacă este apt pentru a îndeplini funcția de președinte al Statelor Unite”, a declarat Harris, exprimându-și îndoielile față de capacitatea lui Donald Trump de a exercita cu succes un eventual mandat prezidențial.

Casa Albă a oferit sâmbătă un răspuns printr-un raport medical detaliat, confirmând starea excelentă de sănătate a Kamalei Harris. Cu toate acestea, echipa de campanie a lui Donald Trump a reacționat printr-un comunicat, afirmând că Trump nu are de ce să invidieze forma fizică a lui Harris. Steven Cheung, director de comunicare al campaniei lui Trump, a argumentat că programul vicepreședintei democrate este „mult mai ușor” decât cel al lui Trump.

Cheung aduce ca dovadă scrisoarea medicului personal al lui Trump, care menționează rezultate „excepționale” ale testelor cognitive, deși datează din septembrie 2023. Mai mult, Ian Sams, un purtător de cuvânt al campaniei democrate, a acuzat că Donald Trump nu și-a respectat promisiunea de a publica rapoartele medicale, punând o întrebare directă: „Ce ascunde?”.

De asemenea, Kamala Harris a adus în discuție refuzul lui Trump de a dezbate din nou cu ea după confruntarea televizată din septembrie, în pofida insinuărilor privind vârsta și acuitatea mentală a lui Joe Biden, președintele democrat care a renunțat la candidatura sa în iulie, după o dezbatere cu Donald Trump.

Pe fondul acestor acuze, se remarcă faptul că Donald Trump continuă să aibă o prezență activă în campanie, fiind capabil să susțină un ritm intens de deplasări și mitinguri. Cu toate acestea, vârsta candidaților nu pare a fi un subiect decisiv pentru alegători, conform unui sondaj Gallup care arată că doar 41% dintre ei îl consideră pe Trump prea bătrân pentru a fi președinte.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro