Reclamă

Selecționerul Mircea Lucescu a lăudat echipa națională a României după victoria categorică obținută împotriva Ciprului, scor 3-0, în cadrul Grupului C2 din Liga Națiunilor la fotbal. „Am făcut o foarte bună primă repriză, excelentă, 3-0 nici nu prea reflectă realitatea. Am mai avut două-trei ocazii”, a declarat Lucescu, subliniind determinarea și eficiența jucătorilor în prima jumătate a meciului.

În ciuda succesului de pe AEK Arena din Larnaca, selecționerul își exprimă îngrijorarea cu privire la condițiile meteorologice diferite ce urmează în deplasarea din Lituania. „Trecem de la 30 de grade la 7 grade, contează foarte mult cum îi recuperăm pe acești jucători, mai ales că terenul a fost foarte moale, iar acolo ne așteaptă un teren greu”, a precizat Lucescu.

Victoriile obținute de România în Liga Națiunilor continuă să ridice moralul echipei, tricolorii acumulând al treilea succes consecutiv, după ce au învins anterior Kosovo (3-0) și Lituania (3-1). Golurile realizate de Dennis Man, Răzvan Marin și Radu Drăgușin au decis meciul din prima repriză, asigurând României primul loc în grupă cu 9 puncte.

În perspectiva următorului meci cu Lituania, Lucescu consideră confruntarea ca fiind crucială. „Următorul meci este extrem de important, pentru că poate să fie unul care ne poate asigura calificarea. Ne vom lupta cu Kosovo pentru primul loc și ei au o echipă foarte bună”, a adăugat selecționerul. Partida cu Lituania va avea loc marți, la Kaunas.

În ceea ce privește implicațiile viitoare, meciurile din Liga Națiunilor vor influența preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026. În grupe participă echipe care vor avea șansa de a lupta pentru un loc la turneul final prin meciuri de baraj, alături de naționalele clasate pe locul al doilea din preliminariile clasice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro