Reclamă

Purtătorul de cuvânt al Forţei interimare de pace a Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL) a declarat sâmbătă că se teme de un „conflict regional cu impact catastrofal pentru toţi”, urmare a tensiunilor dintre Hezbollah şi Israel. Acesta a subliniat necesitatea unui dialog politic şi diplomatic pentru evitarea unei „catastrofe”.

„Nu există o soluţie militară”, a afirmat Andrea Tenenti, pledând pentru „discuţii la nivel politic şi diplomatic”. El a avertizat că, „foarte curând, conflictul dintre Hezbollah şi Israel ar putea deveni unul regional, cu efecte devastatoare”.

Conform UNIFIL, un alt soldat al Căştilor albastre a fost rănit în sudul Libanului. Potrivit unui comunicat oficial, vineri seara, un soldat a fost rănit de tiruri în timpul unei acţiuni militare desfăşurate în apropierea sediului UNIFIL din Ras al-Naqoura. Joi şi vineri, alţi patru membri ai forţei, de naţionalitate indoneziană şi srilankeză, au suferit răni, doi dintre aceştia fiind victimele unui atac al trupelor israeliene.

UNIFIL a refuzat să se retragă cinci kilometri spre nord, solicitat de armata israeliană, aceasta decizie ducând la mai multe acţiuni agresive din partea israelienilor. Situaţia a provocat un protest internaţional, după cum a menţionat purtătorul de cuvânt al forţei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro