Reclamă

Vremea se răcește semnificativ astăzi în sud-estul țării, unde temperaturile vor scădea cu mai mult de 10°C, potrivit meteorologului ANM Diana Giurgiu. Ploi moderate și intensificări ale vântului sunt așteptate, afectând îndeosebi sudul și sud-estul României. „Avem în vigoare și un cod galben privind intensificările de vânt, valabil în zona Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea, unde rafalele vor atinge, în general, 50-60 km/h”, a declarat Diana Giurgiu.

Fenomenele meteorologice severe vor persista pe tot parcursul zilei, cu cantități de apă între 10-15 l/m² și izolat peste 25 l/m². Vântul va avea intensificări semnificative, cu viteze de 40-50 km/h la rafală, afectând și regiuni din centrul și estul României. Sâmbătă, temperaturile nu vor depăși 19-20°C în sud-est, în contrast cu 28-29°C înregistrate anterior.

Schimbarea vremii va fi resimțită și în alte părți ale țării. Luni spre marți sunt așteptate noi episoade de ploaie în regiunile nordice, care se vor extinde în centrul și estul teritoriului spre jumătatea săptămânii. În plus, intensificările de vânt vor continua în zonele montane în prima parte a săptămânii viitoare. Meteorologul a mai transmis că temperaturile vor urca ușor duminică, iar săptămâna viitoare vor reveni la valorile normale pentru această perioadă.

Metorologul a subliniat că în prima parte a săptămânii, temperaturile maxime în partea de sud a țării se vor situa ușor peste media acestei perioade, atingând 23-24°C. Valorile termice se vor stabiliza treptat, conform tendințelor sezoniere, cu temperaturi maxime cuprinse între 14 și 20°C și minime nocturne între 3 și 9°C, mai scăzute în zonele depresionare și ușor ridicate pe litoral.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro