Reclamă

O femeie angajată la o fabrică de tancuri din Rusia a fost condamnată vineri la 12 ani şi jumătate de închisoare pentru vânzarea de informaţii militare secrete către Ucraina, relatează agenția de știri Reuters, preluată de Agerpres.

Tribunalul din oraşul Sverdlovsk a publicat imagini cu pronunțarea sentinței în cazul Victoria Muhametova, la data de 27 octombrie 2023. Aceasta a fost acuzată că a transmis documente cu schiţe către Ucraina, după ce a primit 100.000 de ruble. Acestea echivalează cu mai puțin de o mie de euro. Nu este clar, totuși, ce conțineau acele schițe.

Soțul ei, Danil Muhametov, este de asemenea implicat în acest caz, fiind judecat separat pentru acuzaţii similare. Potrivit presei ruse, cei doi soți lucrau la Uralvagonzavod, o importantă fabrică producătoare de tancuri din Rusia.

Cuplul a fost arestat în martie 2023 de către serviciul de securitate rus FSB. Într-un video publicat de FSB cu momentul arestării, Victoria Muhametova a fost întrebată ce intenționa să facă cu banii primiți. Ea a răspuns: „Doar să trăim”.

Nu s-au oferit detalii suplimentare despre implicațiile ulterioare ale acestui act sau despre măsurile pe care le-ar putea lua Rusia în acest caz.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro