Reclamă

Daniel Bîrligea, atacantul echipei FCSB, nu a fost inclus în lotul național de fotbal al României antrenat de Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri din Liga Națiunilor, împotriva Ciprului și Lituaniei. Selecționerul a oferit explicații pentru această decizie, subliniind că așteaptă mai mult de la Bîrligea.

În cadrul conferinței de presă de dinaintea meciului cu Cipru, programat pe 12 octombrie, Mircea Lucescu a clarificat motivele pentru care nu l-a convocat pe Bîrligea. „Nu pot să aduc la echipa națională un jucător doar pentru că s-a transferat la o echipă mare. Îl așteptăm, dar avem jucători buni peste tot pe teritoriul țării. Cum am avut eu la Hunedoara. L-am urmărit foarte bine, îmi place, dar trebuie să dovedească un lucru, că e mai bun decât cei pe care îi am aici. Aducerea lui înseamnă înlăturarea altui jucător. El are campionatul, în care trebuie să demonstreze. Nu ne permitem să facem experimente acum, s-au creat niște relații de prietenie, relații de joc. Eu nu sunt adeptul schimbării permanente”, a declarat antrenorul.

Pentru aceste meciuri, Lucescu a convocat trei atacanți: Denis Drăguș, George Pușcaș și Denis Alibec. România, care a început cu succes campania din Liga Națiunilor, având deja două victorii împotriva Kosovo și Lituaniei, va juca împotriva Ciprului pe 12 octombrie și împotriva Lituaniei pe 15 octombrie.

Lotul României este format din 25 de fotbaliști, dintre care 16 activează în străinătate, iar 9 sunt de la echipe din SuperLigă. Portarii convocați sunt Florin Niță, Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu. Printre fundașii selecționați se numără Andrei Rațiu și Radu Drăgușin, iar printre mijlocași figurează Nicolae Stanciu și Ianis Hagi.

Meciul cu Cipru va începe la ora 21:45 la AEK Arena – Georgios Karapatakis din Larnaca, iar meciul cu Lituania va avea loc tot în deplasare, la aceeași oră. Telespectatorii vor putea urmări cele mai importante faze ale partidelor prin Digi Sport și platforma online asociată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro