Reclamă

Kamala Harris și Donald Trump se confruntă într-o cursă strânsă în șapte state cheie care ar putea decide rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA de la 5 noiembrie, potrivit unui sondaj Wall Street Journal citat de Agerpres.

Sondajul relevă că democrata Kamala Harris are un avans marginal de două puncte procentuale în Arizona, Georgia și Michigan. De cealaltă parte, Donald Trump este cotat cu șase puncte în avantaj în Nevada și cu un punct în Pennsylvania. Cei doi candidați sunt la egalitate în Carolina de Nord și Wisconsin.

Studiul sondajului a fost realizat pe un eșantion de 600 de alegători înregistrați în fiecare dintre aceste state, în perioada 28 septembrie – 8 octombrie, având o marjă de eroare de +/-4 puncte procentuale în fiecare stat.

Sondajele realizate în statele cu alegători indeciși pot fi indicatori cruciali, având în vedere că rezultatele din fiecare stat vor contura componența Colegiului Electoral și, implicit, votul acestuia, care va stabili câștigătorul alegerilor prezidențiale. Ca de fiecare dată, aceste șapte state cheie sunt considerate decisive pentru soarta scrutinului prezidențial din SUA.

Dacă Harris câștigă în statele în care sondajul WSJ o plasează în frunte, respectiv Arizona, Georgia și Michigan, ea ar putea obține o majoritate restrânsă în cadrul Colegiului Electoral.

La nivel național, vicepreședinta democrată ar avea, conform sondajelor, 49% din intențiile de vot, iar contracandidatul său republican ar aduna 46%.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro