Reclamă

Diana Șoșoacă, eurodeputată a partidului SOS România, a transmis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, exprimându-și dezaprobarea față de presupusele încercări ale Uniunii Europene de a forța schimbarea conducerii legitime a Ungariei din cauza politicilor premierului Viktor Orban. Șoșoacă acuza aceste eforturi de a impune „politici multiculturalist-globaliste” asupra statelor membre.

Recent, Diana Șoșoacă a mai adresat o scrisoare deschisă în care cerea măsuri împotriva deciziei Curții Constituționale a României, care i-a blocat candidatura la alegerile prezidențiale, invocând convingerile sale suveraniste și naționale. În noua scrisoare, eurodeputata declară: „Nimeni nu are dreptul să interfereze în treburile interne sau în alegerile altor țări, așadar nici funcționarii nealeși de la Bruxelles, care nu pot decide pentru vreo țară membră a Uniunii Europene.”

Șoșoacă mai susține că prin eforturile de a schimba guvernul Orban, „Bruxelles-ul își continuă politica de distrugere a suveranităților naționale și a valorilor creștine.” Ea consideră că, în România, candidatura sa a fost blocată pentru a menține controlul asupra resurselor și a politicienilor care respectă directivele UE.

În același context, eurodeputata afirmă că a fost îndepărtată din plenul Parlamentului European pentru a nu-l sprijini pe Viktor Orban: „Doar atunci când e vorba de credință și de icoane, cum a fost cazul meu, nu mai tolerați nimic, semn că creștinismul nu are ce să caute în Europa voastră!”

Șoșoacă pledează pentru respectarea suveranității și valorilor creștine și solicită ca liderii aleși democratic, ca Viktor Orban, să își poată duce la îndeplinire mandatul fără interferențe externe. Acțiunile Parlamentului European și ale Comisiei Europene sunt percepute de ea ca fiind împotriva suveranismului, subminând independența națiunilor europene.

Sublinind independența națională și credința creștină, Diana Șoșoacă încheie cu un apel pentru ca Uniunea Europeană să nu intervină în politica internă a statelor membre: „Suntem state membre independente, naționale, suverane și creștine!”


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro