Reclamă

Curtea de Apel București a decis în favoarea campioanei olimpice Gabriela Szabo în procesul intentat împotriva primarului Capitalei, Nicușor Dan, privind detașarea acesteia de la conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) București în 2022. Hotărârea instanței a anulat dispoziția de concediere disciplinară emisă de primar și a dispus reintegrarea doamnei Szabo în funcția deținută anterior concedierii.

Conform deciziei Curții de Apel, Gabriela Szabo va primi compensații salariale echivalente cu salariile indexate, majorate și reactualizate, împreună cu alte drepturi aferente de la data încetării contractului de muncă și până la reintegrarea efectivă. În plus, instanța a respins cererea reclamantei privind daunele morale, dar a acordat suma de 15.000 lei drept cheltuieli de judecată, pe care pârâții, Primăria București și CSM București, trebuie să o plătească.

Gabriela Szabo a reacționat public la decizie printr-un mesaj pe rețelele de socializare, declarând: „Justiția mi-a dat dreptate. Nicușor Dan a mințit! Astăzi, instanța a publicat decizia finală prin care mi se recunoaşte nevinovăţia şi faptul ca drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv”. Ea a subliniat că atacurile calomnioase și acuzațiile nefondate ale primarului au afectat-o profund.

Pe de altă parte, decizia instanței subliniază lipsa de fundament a măsurilor luate împotriva Gabrielei Szabo și sugerează că acestea au fost motivate de interese care nu au legătură cu regulile și procedurile legale. Gabriela Szabo a mulțumit Casei de Avocatură Zamfirescu Racoti Vasile & Partners pentru sprijinul acordat.

În iunie 2022, primarul Nicușor Dan a decis detașarea Gabrielei Szabo la conducerea Centrului Dalles, invocând neîndeplinirea obiectivelor competiționale și un management defectuos la CSM București. În locul ei, a fost numit interimar un director adjunct al instituției.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro