Reclamă

Ryan Salame, fostul director al FTX, a stârnit atenția joi, după ce a realizat o actualizare inedită a profilului său LinkedIn în timp ce începea să își execute pedeapsa cu închisoarea. „Sunt bucuros să vă spun că încep o nouă poziție de deținut la FCI Cumberland!” a anunțat el, alături de o imagine simbolică. Această postare a devenit rapid virală.

Salame, care a ocupat funcția de co-CEO al filialei din Bahamas a FTX, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. El a fost încarcerat la FCI Cumberland, o închisoare federală cu nivel mediu de securitate din Maryland, fiind acuzat de donații ilegale pentru campanii în valoare de zeci de milioane de dolari, conform informațiilor oferite de CNN.

Anul trecut, Salame a pledat vinovat pentru implicarea sa în aceste donații ilegale, precum și pentru acceptarea confiscării unor bunuri în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Pe lângă perioada de închisoare, el a fost condamnat să plătească peste 6 milioane de dolari ca confiscare și mai mult de 5 milioane de dolari ca restituiri.

Procurorii au indicat că Salame, împreună cu fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, și Nishad Singh, fostul șef de inginerie, au folosit fondurile clienților pentru a sprijini financiar candidații politici favorabili legislației criptomonede. Salame a contribuit cu peste 24 de milioane de dolari pentru candidați și cauze republicane în 2022, devenind unul dintre donatorii importanți ai acelui an, arată datele Comisiei Electorale Federale.

Damian Williams, procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, a afirmat că „Implicarea lui Salame în două crime federale grave a subminat încrederea publicului în alegerile americane și integritatea sistemului financiar”.

FTX, platforma de schimb criptomonede, s-a prăbușit în noiembrie 2022, provocând panică pe piața criptomonedelor. Bankman-Fried a demisionat, iar compania a intrat în faliment. Ulterior, el a fost găsit vinovat de fraudă și conspirație, fiind condamnat la 25 de ani de închisoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro