Reclamă

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) dispun de dovezi video surprinse în cabinetul medical al fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în care sunt vizibile sume de bani pe birou. Conform Digi24, imaginile, publicate de această sursă, arată bancnote de 100 și 200 de lei așezate pe un laptop aflat pe biroul lui Tătaru. Într-unul dintre cadre se observă o mână care scoate bancnotele dintr-un portofel și pare a le oferi acestuia.

Imaginile prezintă o dată specificată în colțul din stânga jos, 11 mai, între orele 07:18 și 07:19 dimineața, semnalând că ar face parte dintr-o înregistrare video mai extinsă. Aceste probe constituie unul dintre elementele centrale ale investigației DNA împotriva lui Tătaru, acuzat de luare de mită.

DNA a cerut Camera Deputaților să încuviințeze percheziția informatică și domiciliară împotriva lui Nelu Tătaru, care este în prezent deputat PNL. Pentru cercetarea unui demnitar, avizul parlamentar este obligatoriu. Următoarea întâlnire a Comisiei juridice a Camerei Deputaților este programată pentru luni, când se va lua în discuție cererea procurorilor.

Fostul ministru este suspectat că în perioada 3 aprilie – 12 iulie ar fi primit mită sub formă de sume de bani între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane, constând în pacienți și aparținători. Aceste beneficii ar fi fost oferite în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale profesionale, care includeau intervenții chirurgicale, consultații medicale și eliberarea de rețete.

Cererea de aviz parlamentar și dovezile prezentate până acum sunt parte a investigațiilor în derulare privind acuzațiile de corupție împotriva lui Nelu Tătaru. Următorii pași depind de deciziile autorităților competente și de evoluția cazului aflat în atenția opiniei publice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro