Reclamă

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a detaliat condiţiile în care asiguraţii pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripţie electronică în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Diverse categorii de persoane pot primi vaccinul gripal complet compensat, beneficiind, de asemenea, și de vaccinuri pneumococic, meningococic, și hepatitic B, toate oferite fără costuri.

CNAS a anunţat că anumite categorii ale populaţiei beneficiază de prescrierea, eliberarea şi decontarea în regim de compensare a acestor medicamente imunologice, care contribuie la producerea imunităţii active sau la prevenirea unor boli transmisibile. În funcție de nevoile specifice, unele dintre aceste vaccinuri sunt compensate integral, iar altele beneficiază de o compensare de 50% din preţul de referinţă, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Prescrierea acestor vaccinuri respectă protocoalele terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Aceasta poate fi făcută de medici de toate specialităţile, care sunt afiliaţi la o casa de asigurări de sănătate, fie în urma unei consultaţii, fie la externarea din spital. Este important de menționat că prescripţia medicală electronică pentru aceste medicamente este valabilă pe o perioadă de 30 de zile.

În ceea ce privește administrarea vaccinurilor, aceasta este realizată de medici vaccinatori, respectiv medici de familie, epidemiologi, specialiști în boli infecţioase, pediatri, sau medici din alte specialități care dețin un atestat de vaccinologie. De asemenea, farmaciştii vaccinatori pot administra vaccinul gripal.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro