Reclamă

Președintele rus Vladimir Putin a refuzat să discute cu cancelarul german Olaf Scholz despre medierea unei păci în Ucraina, a declarat vineri ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock. Ea a dezvăluit că au existat încercări de a organiza o convorbire telefonică între cei doi lideri, dar acestea au fost respinse de Putin.

„Ucraina este pregătită pentru o pace justă”, a afirmat Annalena Baerbock la Berlin, cu ocazia unei întâlniri în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să discute cu cancelarul Olaf Scholz.

Vorbind alături de ministrul de externe al Slovaciei, Baerbock l-a criticat pe Putin pentru refuzul său de a participa la discuții de pace. „El refuză să accepte pacea și în fiecare zi trimite un alt semnal în favoarea războiului și a distrugerii. În aceste zile, el nu mai este dispus nici măcar să vorbească la telefon cu cancelarul german”, a declarat ea, conform surselor News.ro, care citează Reuters.

Un oficial german a reiterat recent disponibilitatea lui Scholz pentru discuții cu președintele rus Vladimir Putin, cu condiția ca aceste discuții să ofere o perspectivă de progres către o pace justă și durabilă. Cu toate acestea, oficialul a avertizat Rusia să nu interpreteze această disponibilitate drept un semn de slăbiciune.

Acest refuz al lui Putin de a discuta cu Scholz subliniază dificultățile întâlnite în încercările de a obține o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina. Eforturile diplomatice rămân în impas, iar tensiunile continuă să persiste, fără a se întrezări o cale clară spre pace.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro