Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru perioada 14 octombrie – 11 noiembrie. Meteorologii estimează că temperaturile medii se vor menține în limite normale pentru sezonul actual, iar regimul pluviometric va fi sub cel obișnuit.

Conform prognozei, valorile termice se vor alinia celor specifice acestei săptămâni în întreaga țară. Totodată, regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, sud-vestul fiind zona cea mai afectată de lipsa precipitațiilor. În celelalte regiuni, precipitațiile vor fi ușor deficitare sau se vor păstra în valori apropiate de cele normale.

„Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe tot teritoriul României”, afirmă meteorologii. Aceștia subliniază, de asemenea, că în regiunile vestice și sudice, cantitatea de precipitații va fi mai redusă comparativ cu media obișnuită pentru această perioadă a anului.

În concluzie, pe parcursul celor patru săptămâni, mediile valorilor termice vor continua să fie în conformitate cu cele specifice întregului teritoriu al României, iar precipitațiile vor varia de la ușor deficitare la normale în majoritatea zonelor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro