Reclamă

Armata israeliană a eliminat, în două operațiuni distincte, doi comandanți importanți ai grupărilor teroriste Jihadul Islamic și Hezbollah. Joi, forțele israeliene au ucis un lider al Jihadului Islamic în tabăra de refugiați palestinieni Nour Shams din Tulkarem, Cisiordania, iar vineri l-au eliminat pe Araeb el Shoga, comandant al unității de rachete antitanc a Forțelor Radwan ale Hezbollah, din zona Meiss el Jabal, sudul Libanului.

Conform armatei israeliene, citate de sursa media Europe 1, Mohammed Abdullah, recent numit lider al rețelei teroriste a Jihadului Islamic de la Nour Shams, a fost eliminat în urma unei lovituri aeriene. Oficialii afirmă că acesta era succesorul lui Mohammed Jaber, cunoscut și sub numele de „Abu Shujaa”, care a fost ucis într-un raid anterior asupra aceleași tabere.

Un comunicat al armatei israeliene precizează: „Un avion a lovit zona din Tulkarem și l-a eliminat pe Mohammed Abdullah, liderul rețelei teroriste a Jihadului Islamic de la Nour Shams”, subliniind, de asemenea, că un alt combatant a fost ucis în aceeași operațiune.

În ceea ce privește acțiunea de vineri, IDF a anunțat pe platforma X că Araeb el Shoga, responsabil pentru numeroase atacuri cu rachete antitanc în nordul Israelului, a fost eliminat. În timpul acestei operațiuni, Forțele Aeriene Israeliene au lovit teroriști aflați într-o structură situată in aproprierea trupelor IDF din sudul Libanului. „În urma loviturii IAF au fost identificate numeroase explozii secundare, ceea ce indică prezența unei cantități mari de arme în zona respectivă”, se precizează în comunicatul armatei israeliene.

Acțiunile întreprinse de armata israeliană reliefează determinarea continuă de a contracara grupările teroriste active în regiune, Jihadul Islamic și Hezbollah fiind considerate amenințări semnificative la adresa securității Israelului.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro