Reclamă

Senatorul Eugen Pîrvulescu, cunoscut pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Geoană, a fost adus la audieri la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Conform surselor Digi24.ro, fostul liberal este acuzat de trafic de influență, acuzații legate de un certificat de la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Pîrvulescu declarase anterior că se alătură campaniei lui Mircea Geoană, lansând un apel către susținătorii săi să-l sprijine pe Geoană în turul doi al alegerilor. „De astăzi, mă alătur candidatului Mircea Geoană și echipei sale de campanie. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot și vă aștept pe 25 noiembrie să veniți alături de mine pentru susținerea lui Mircea Geoană în turul doi”, a transmis el la începutul săptămânii, citat de Ziarul Teleormanul.

Mircea Geoană, contactat de Digi24.ro, nu a prezentat încă un punct de vedere referitor la situația lui Pîrvulescu.

Nu este prima dată când senatorul Pîrvulescu are probleme cu DNA. Într-un alt dosar, acesta este acuzat că ar fi trucat concursuri de angajare la Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman. Potrivit procurorilor, „în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs, solicitându-le în mod repetat, să elaboreze și să-i remită seturile de subiecte pentru proba scrisă a concursurilor, pentru posturile vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II”.

De asemenea, pe vremea când era președintele Consiliului Județean Teleorman, companii patronate de el au primit milioane de euro din taxele locuitorilor pentru diverse contracte. Context.ro a dezvăluit că, într-un caz, o companie deținută de Pîrvulescu a vândut echipamente medicale către spitalul TBC din Roșiori de Vede la prețuri de până la 10 ori mai mari, dar dosarul a fost clasat.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro