Reclamă

Ioana Gheorghe, o sportivă din lotul național de sanie, susține că a depus plângere încă din 2020 împotriva antrenorului Paul Neagu, acuzat acum de proxenetism, dar nu a fost luată în seamă. Pentru Digi24, Ioana a descris momentul de violență care a dus la decizia de a vorbi public: „Eram în lenjerie intimă în pat, el a intrat peste mine și a vrut să mă lovească cu telefonul. Nu știu unde se ajungea, nu știu ce intenții avea sau ce voia să facă, dar pentru mine a fost suficient și am zis că este momentul să pun punct (…) Au fost niște apropieri care mi s-au părut dubioase, niște strângeri în brațe, niște priviri, dar eu nu le-am acceptat”.

După incident, Federația a suspendat-o pe Ioana timp de 2 ani, în timp ce antrenorul a fost suspendat doar o lună. Ioana a adăugat: „Pe mine, Federația m-a suspendat timp de 2 ani, iar antrenorul a fost suspendat o singură lună. Eu de ce am fost suspendată 2 ani? Am fost nevoită să părăsesc lotul, adică așa am dorit eu pentru că nu pot continua sub stres și agresiuni.”

Tânăra a menționat că nu avea suficiente probe împotriva antrenorului în acel moment. Dosarul a fost trimis la DIICOT la finalul anului 2023, când au fost formulate acuzațiile. Ioana a discutat și cu alte colege, dar acestea nu l-au reclamat pe antrenor din frică.

Paul Neagu, antrenorul acuzat, neagă acuzațiile, afirmând că „sunt toate niște aberații” și a adăugat: „Cum aș putea să constrâng o fată care are 1.85 și 80 de kg și care face mai multă forță decât mine”.

La mai bine de 24 de ore de la percheziții, antrenorului i s-au comunicat oficial acuzațiile de trafic de persoane și influențarea martorilor, în formă continuată. Paul Neagu a transmis prin avocat că se va întoarce în țară săptămâna viitoare pentru audieri la DIICOT.

Avocatul său, Florin Tîrnovean, nu exclude posibilitatea ca „anumite fete să fi făcut sex cu anumiți sponsori, însă nu au fost niciodată îndemnate de către acesta”.

Deși Paul Neagu a fost reținut de procurorii DIICOT, el a fost eliberat sub control judiciar.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro