Reclamă

Britanicii au primit joi dimineață vești alarmante, după ce aplicația de meteorologie a grupului BBC a prognozat în mod eronat rafale de vânt de 18.995 mile pe oră (aproximativ 30.569 kilometri pe oră), de 150 de ori mai puternice decât cele ale uraganului Milton, din cauza unei defecțiuni. Incidentul a determinat numeroși utilizatori să caute explicații pe rețelele de socializare.

„Du-te acasă, aplicație meteo BBC, ești beată! Este vorba despre 37 mile pe oră” a scris un utilizator pe rețeaua X, cunoscut sub numele de Larky McRory, partajând o captură de ecran a aplicației care arăta eronat vitezele vântului.

Situată la coastele Floridei, în Statele Unite, uraganul Milton a atins joi dimineață cu vânturi de 195 km/h, echivalentul unui uragan de categoria 3. Între timp, BBC Weather a asigurat publicul că prognoza eronată nu reprezintă un pericol real, vremea fiind specifică unei zile obișnuite de toamnă, cu aer rece și averse puternice.

Filiala din Scoția a BBC Weather a postat pe rețeaua X: „Nu vă faceți griji, oameni buni, nu există niciun uragan care să se îndrepte astăzi spre Scoția, iar Edinburgh nu va înregistra rafale de vânt cu viteza imposibilă de 17.246 mph (27.754 km/h)!”. Meteorologii britanici au explicat că există o eroare majoră în datele utilizate de aplicație și afișau un mesaj că lucrează la remedierea acestei probleme.

Defecțiunea a inclus și afisarea unor temperaturi eronate, determinându-i pe utilizatorii rețelelor de socializare să își amintească de incidentul din 1987, când prezentatorul Michael Fish le-a transmis telespectatorilor că relatările despre un uragan în devenire erau false, cu doar câteva ore înainte ca acesta să lovească Marea Britanie. BBC Weather și-a cerut scuze față de utilizatori pentru confuzia creată.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro