Reclamă

Liberalii au decis astăzi să rămână la guvernare, renunțând la ideea de a rupe alianța cu Partidul Social Democrat (PSD), au declarat surse din cadrul PNL. Decizia a fost luată după două ședințe succesive ale liberalilor, în care s-a discutat intens despre viitorul partidului și riscurile posibile.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat că ruperea guvernării ar putea aduce Partidului Național Liberal câteva procente în alegeri, dar ar expune țara la instabilitate. „Probabil am câștiga politic câteva procente dacă rupem guvernarea, dar am intra într-o zonă de instabilitate cu mari riscuri”, a declarat Ciucă, potrivit Digi24.

De asemenea, Ciucă a subliniat că Partidul Național Liberal a încheiat orice dialog politic cu PSD, însă a precizat necesitatea de a asigura guvernarea pentru a menține stabilitatea la nivel național. „Nu am face altceva decât să lăsăm terenul liber unui partid care are tendințe de partid stat. Adversarul nostru politic rămâne PSD, dar luptăm cu toată lumea în campanie”, a adăugat acesta.

În mijlocul acestor discuții, Vasile Blaga a lansat un avertisment lui Ciucă, susținând că cei care îl sprijină acum s-ar putea întoarce împotriva lui după alegeri. „Domnule președinte, cei care sunt acum lângă dumneavoastră vor sări primii să vă ia gâtul după alegeri. Eu sunt pățit”, a fost mesajul lui Vasile Blaga.

În paralel, tentativele USR de a iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului nu au primit susținere din partea liberalilor. Ciucă a calificat demersul Elenei Lasconi drept „absolut lipsit de sens”, argumentând că nu există suficient timp sau susținere parlamentară pentru a duce inițiativa la bun sfârșit. Lasconi a anunțat totuși că moțiunea este scrisă și a lansat un apel către forțele politice pentru susținere.

Toate aceste decizii și discuții subliniază importanța stabilității politice în contextul actual, unde PNL a decis să rămână la guvernare, pe fondul tensiunilor cu PSD și a provocărilor politice adiacente.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro