Reclamă

Trupele ruse își continuă ofensiva în estul Ucrainei, avansând în patru zone distincte ale frontului din regiunea Donețk, conform ultimului buletin de analiză publicat de platforma ‘DeepState’, apropiată armatei ucrainene. Informațiile au fost relatate joi de agențiile EFE și Reuters.

Platforma ‘DeepState’ a anunțat pe Telegram că armata rusă a câștigat teren în apropierea localității Zolota Nivi, situată la 20 de kilometri vest de orașul Vugledar, recent cucerit. De asemenea, trupele ruse au ocupat noi poziții lângă Vugledar, în împrejurimile orașului Tsukurine și în vecinătatea orașului Torețk.

Centrul pentru Strategii de Apărare din Kiev a afirmat în cel mai recent buletin că trupele ucrainene „continuă să se retragă” pe axa Pokrovsk „din cauza superiorității inamicului”, raportul de efective fiind de 9 la 1 în favoarea trupelor ruse și datorită „eficienței scăzute a întăririlor care sosesc în acest sector”.

Același centru a adăugat că Rusia avansează spre orașul Pokrovsk cu infanterie sprijinită de artilerie și aviație, subliniind că „această axă continuă să fie o prioritate pentru comandamentul inamicului”. Manevrele rusești în jurul localității Zolota Nivi vizează atingerea localității Velika Novosilka, care înainte de război avea peste 5.000 de locuitori.

Aceste operațiuni ar putea expune coloanele de echipamente militare rusești la focul ucrainean într-o zonă cu teren deschis, ceea ce ar putea rezulta într-un număr mare de victime rusești, estimează think-tank-ul ucrainean.

Potrivit Statului Major de la Kiev, Rusia menține presiunea de-a lungul frontului de est și a lansat recent 18 atacuri pe axa Liman și 31 pe axa Kurakove, acestea fiind sectoarele de front unde au loc cele mai intense lupte.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro