Reclamă

Pe 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova vor decide dacă își doresc un viitor european în cadrul unui referendum ce va marca o schimbare majoră pentru fostul teritoriu al Basarabiei. În acest context, Corneliu Său, un antreprenor de succes din industria mobilei, subliniază importanța acestui pas pentru stabilitatea economică a țării.

Corneliu Său și-a dezvoltat afacerea în industria mobilei în urmă cu peste 20 de ani, reușind să-și extindă prezența în 50 de țări de pe mapamond și să angajeze aproape 400 de persoane. Produsele sale sunt recunoscute în întreaga Europă, în parte datorită relațiilor comerciale dezvoltate prin România.
„România a fost și este ca o trambulină pentru toată piața Europei. Când să luăm să analizăm, noi nu analizăm doar cele 20 de milioane de pe piața României, noi analizăm cei 500 de milioane de pe piața Europei. Doi la mână. Experiența în România te învață cum să lucrezi cu o piață bine dezvoltată”, spune Corneliu Său.

Pe măsură ce afacerea sa a crescut, Său și-a propus să mărească impactul produse sale, dorind mai multă mobilă cu inscripția „MADE IN MOLDOVA” în casele europenilor.
„Dacă vorbim despre piața Europei, pentru mine ar fi tentant ca în casele oamenilor să ajungă foarte multă mobilă cu inscripția ”MADE IN MOLDOVA”. Pentru mine asta e o plăcere. Asta înseamnă mai multe locuri de muncă”, adaugă antreprenorul.

De curând, compania fondată de Corneliu Său a împlinit 22 de ani de activitate. Antreprenorul este optimist în legătură cu viitorul european al Moldovei: „Europa pentru noi poate fi o călăuză. Mai mult ca atât, această călăuză are resurse. … Poate crea jocuri și reguli, astfel încât să putem trece prin această pădure, prin această trecere la o economie, mult, dar mult mai rapid.”

Odată cu aducerea Moldovei mai aproape de Uniunea Europeană, investițiile în economie au crescut, depășind 1 miliard de euro din 2021 până acum. Antreprenorii locali, inclusiv Corneliu Său, au avut partea lor din aceste investiții, beneficiind de granturi și împrumuturi. Cetățenii au avut, de asemenea, de câștigat prin compensațiile la facturile energetice oferite din fonduri europene. În plus, Corneliu Său susține în mod ferm referendumul și integrarea europeană: „Eu sunt pentru referendum în Republica Moldova. Și sunt pentru integritatea ei în Europa.”

Drumul european al Republicii Moldova este susținut și de alte domenii din economie, iar implicarea antreprenorilor ca Corneliu Său adaugă o valoare semnificativă procesului de integrare și dezvoltare economică.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro