Reclamă

Nelu Tătaru, medic și fost ministru al Sănătății, a fost audiat joi la sediul DNA Iași, fiind acuzat că ar fi luat mită de la pacienți sau de la rudele acestora. Procurorii ar avea dovezi în sprijinul acuzațiilor, constând în primirea de produse alimentare și bani în mod repetat.

Actualmente chirurg la Spitalul Dimitrie Castroianu din Huși, Nelu Tătaru este suspectat de luare de mită, caz în care se presupune că a acceptat sume de bani și produse alimentare de la pacienții săi.

Pentru că Tătaru este și parlamentar, având astfel imunitate, anchetatorii nu pot efectua percheziții la domiciliu și nu îl pot reține fără aprobarea Camerei Deputaților. Joi dimineața, perchezițiile au fost efectuate doar la spitalul unde acesta își desfășoară activitatea profesională.

Nelu Tătaru a ocupat funcția de ministru al Sănătății din 26 martie 2020 până în 23 decembrie 2020. Este membru al Partidului Național Liberal (PNL) și a fost ales senator în legislatura 2012-2016. Din anul 2017, este președintele organizației PNL Vaslui, fiind numit ulterior secretar de stat în Ministerul Sănătății în 2019.

La alegerile locale din iunie, organizația PNL Vaslui a obținut 23,03% din voturi, cu Nelu Tătaru clasându-se pe locul al doilea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui cu 25,26% din voturi. De asemenea, el deține funcția de vicepreședinte PNL pentru regiunea nord-est și figurează pe listele PNL pentru viitoarele alegeri parlamentare.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro