Reclamă

Adrian Laza, un inginer silvic din Neamț, a devenit primul român care a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8000 de metri din lume. Ultimul vârf cucerit, Shishapangma din Himalaya, a reprezentat și o a treia încercare după două tentative anterioare nereușite.

Soția sa, Ina Laza, a împărtășit entuziasmul și mândria pentru reușita lui Adrian într-o postare pe Facebook, scriind: „Bravoooooo!!!! Extraordinar!!!! Ai reușit, Adrian, ai scris istorie pentru tine, pentru România, pentru noi toți!”

În plus, ea a inclus și citatul motivațional al lui Sir Edmund Hillary: „<>”, subliniind că Adrian „a crescut” ca persoană depășind limite imposibile.

Adrian Laza, în vârstă de 61 de ani, a primit vizele și permisele necesare pentru ascensiune și a intrat în Tibet pe 21 septembrie, calificându-se pentru această expediție alături de alți alpiniști care au aspirat să urce al 14-lea „optmiar”. După o încercare eșuată în aprilie din cauza autorităților chineze, Adrian și echipa sa și-au păstrat determinarea, reușind în cele din urmă să atingă vârful Shishapangma pe 9 octombrie 2024.

Anul trecut, Adrian Laza a fost martor la o tragedie în timpul unei expediții pe Shishapangma. Patru persoane au murit într-o avalanșă, incluzându-le pe alpinistele americane Anna Guțu și Gina Marie, și doi șerpași. Din fericire, grupul lui Adrian Laza a reușit să evite o avalanșă majoră.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro